Zupa z czerwonej soczewicy curry i szpinaku
Curry czerwona soczewica i zupa szpinakowa to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje 60 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól, szpinak, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Sałatka z soczewicy Curry-szpinak z krewetkami, oraz Zupa Z Soczewicy Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w garnku do zupy.
Dodaj cebulę i smażyć na średnim ogniu, aż złoty.
Dodaj soczewicę i 6 szklanek wody i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Wymieszać 1 łyżeczkę curry, przykryć i dusić bardzo delikatnie przez 35 do 40 minut.
Gdy soczewica będzie sypka, wymieszaj szpinak i sprawdź konsystencję. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodaj około 4 szklanki wody. W razie potrzeby doprawić solą i dodatkowym curry.
Dusić przez kolejne 5 minut. Jeśli czas na to pozwala, pozwól zupie oderwać się od ognia na godzinę lub tak, aby rozwinąć smak.
Podgrzać w razie potrzeby przed podaniem.
Zupa z czerwonej soczewicy i szpinaku (ta strona)
Sałatka z czerwonej kapusty, marchwi i moreli (Strona 3
Ziemniaki pieczone lub gotowane w mikrofalówce
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Od wegetariańskiego 5-Składnikowego smakosza firmy Nava Atlas. Copyright (c) 2001 by Nava Atlas. Wydane przez Broadway Books.Nava Atlas jest autorką dziewięciu książek kucharskich, w tym The Vegetarian Family Cookbook, The Vegetarian 5-Ingredient Gourmet i Vegetarian Soups for All Seasons. Mieszka w regionie Hudson Valley w Nowym Jorku z mężem i dwoma nastoletnimi synami (wszyscy weganie).