Zupa Sałatkowa Imbirowo-Cytrynowa

Zupa Sałatkowa Imbirowo-Cytrynowa
Zupa sałatkowa imbirowo-cytrynowa jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 634 kalorie, 20g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka bulionu warzywnego, liście kolendry, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Podobne przepisy to Rosół Cytrynowo-Imbirowy, Zupa brokułowa z imbirem i cytryną, oraz Zupa marchewkowa z imbirem i cytryną.

Instrukcje

1
Opłucz trawę cytrynową; przyciąć i wyrzucić końce łodygi i liście, a następnie zdjąć i wyrzucić grubą warstwę zewnętrzną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
2
Pokrój łodygi na kawałki 1/2 cala.
3
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, połączyć trawę cytrynową, imbir i bulion. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Zupa Quick-chill (gniazdo zupy wypełnione patelni w lodowatej wodzie i mieszać często, aż zupa jest chłodna, 15 do 20 minut), lub przykryć i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
W międzyczasie, w 1-do 1 1/2-quart patelni, doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodać makaron ryżowy i wymieszać, aby oddzielić. Gotować do miękkości ugryźć, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
6
Wlać do drobnego Sitka nad zlewem i spłukać zimną wodą do ostygnięcia, około 1 minuty. Nożyczkami pokrój makaron w 2 lub 3 miejscach, aby zrobić mniejsze kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
W misce wymieszaj makaron, marchewkę i daikon.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Wlać mieszaninę bulionu przez drobny sitko do czterech szerokich misek; wyrzucić pozostałość. Kopiec mieszanki makaronu równo w środku misek. Rozsypać kolendrę i miętę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodaj sos rybny do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn