Zupa Sałatkowa Imbirowo-Cytrynowa
Zupa sałatkowa imbirowo-cytrynowa jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 634 kalorie, 20g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka bulionu warzywnego, liście kolendry, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Podobne przepisy to Rosół Cytrynowo-Imbirowy, Zupa brokułowa z imbirem i cytryną, oraz Zupa marchewkowa z imbirem i cytryną.
Instrukcje
Opłucz trawę cytrynową; przyciąć i wyrzucić końce łodygi i liście, a następnie zdjąć i wyrzucić grubą warstwę zewnętrzną.
Pokrój łodygi na kawałki 1/2 cala.
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, połączyć trawę cytrynową, imbir i bulion. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Zupa Quick-chill (gniazdo zupy wypełnione patelni w lodowatej wodzie i mieszać często, aż zupa jest chłodna, 15 do 20 minut), lub przykryć i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia.
W międzyczasie, w 1-do 1 1/2-quart patelni, doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia.
Dodać makaron ryżowy i wymieszać, aby oddzielić. Gotować do miękkości ugryźć, o 3 protokół.
Wlać do drobnego Sitka nad zlewem i spłukać zimną wodą do ostygnięcia, około 1 minuty. Nożyczkami pokrój makaron w 2 lub 3 miejscach, aby zrobić mniejsze kawałki.
W misce wymieszaj makaron, marchewkę i daikon.
Wlać mieszaninę bulionu przez drobny sitko do czterech szerokich misek; wyrzucić pozostałość. Kopiec mieszanki makaronu równo w środku misek. Rozsypać kolendrę i miętę na wierzchu.
Dodaj sos rybny do smaku.