Zupa Miso z Tofu

Zupa Miso z Tofu
Zupa Miso z Tofu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 5 i kosztuje $5.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 13g białka, oraz 2G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać zielona cebula Topy, grzyby shiitake, kawałek kombu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest idealny do Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Trzy-zupa z grzybami i tofu Miso, Zupa Tofu i Wakame Miso, oraz Zupa Miso z tofu i Enoki.

Instrukcje

1
Płatki bonito ułożyć na podwójnej warstwie gazowej. Zebrać krawędzie gazę razem; związać bezpiecznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
2
Usunąć i wyrzucić łodygi z grzybów; cienko pokroić czapki grzybowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
3
Połącz 4 szklanki wody i kombu w średnim rondlu; doprowadzić prawie do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Usuń z ognia; dodaj worek z gazą do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
5
Odstawić 5 minut.
6
Wyjąć i wyrzucić worek kombu i gazę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
7
Połączyć miso i 3 łyżki bulionu zupy w małej misce; mieszać trzepaczką, aż miso się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
MisoMiso
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodać grzyby i tofu do zupy; gotować na małym ogniu 3 minut lub aż tofu jest ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Wyjąć z ognia; wymieszać mieszaninę miso i zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
MisoMiso
10
Odstawić 1 minutę.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia7
Magazyn