Zupa Makaronowa Fagioli
Jeśli chcesz dodać więcej śródziemnomorskich przepisów do swojego repertuaru, zupa Pasta Fagioli może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 1,91 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 37 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 430 kalorii. Ten przepis służy 5 osobom. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Jeśli masz pod ręką wybitną fasolę północną, liście szpinaku, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 53%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: 30-minutowa zupa z makaronem i fasolką (Pastan e Fagioli), 30-minutowa zupa z makaronem i fasolą (Pastan e Fagioli) i 30-minutowy makaron z fasolą Zupa (Pastan e Fagioli).
Instrukcje
W dużym rondlu ugotuj kiełbasę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odcedzić i odstawić. Na tej samej patelni na oleju podsmaż cebulę, aż będzie miękka.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę dłużej.
Dodać wodę, fasolę, pomidory, bulion, makaron i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Gotuj bez przykrycia przez 8-10 minut lub do momentu, aż makaron będzie miękki.
Zmniejsz ogień do niskiego; wymieszać z kiełbasą i szpinakiem. Gotuj przez 2-3 minuty lub do momentu, aż szpinak zwiędnie.