Zupa Grochowo-ziemniaczana z estragonowym Pesto

Zupa Grochowo-ziemniaczana z estragonowym Pesto
Groch i zupa ziemniaczana z estragon Pesto może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 824 kalorii, 20g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, orzechy pistacjowe, groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pistacjowo-estragonowe pesto z groszkiem i ziemniakami, Sałatka Ziemniaczana Z Groszkiem Cukrowym I Kremowym Estragonem Vinaigrette, oraz Zupa z pora, ziemniaków i estragonu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej duży holenderski piekarnik na średnim ogniu z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia kilka obrotów patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać pancetta, Jeśli za pomocą, cebula i czosnek. Mieszaj od czasu do czasu przez 3 do 4 minut, następnie dodaj ziemniaki i dopraw solą i pieprzem, do smaku. Przykryć patelnię i gotować przez 5 minut więcej, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj escarole i doprawić gałką muszkatołową, przykryć patelnię i niech więdną przez 2 protokół. Wymieszać bulion z wodą i doprowadzić zupę do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić 15 minut dla smaków połączyć, dostosować sól i pieprz, do smaku, i ostudzić. Przechowywać do posiłku przed make-ahead. Zupę, przykrytą, zagotować na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
EscaroleEscarole
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać groszek i ditalini i gotować do al dente, o 7 do 8 protokół. Wyłączyć ogień i podawać w płytkich miseczkach ozdobione pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
DitaliniDitalini
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Włożyć zioła do robota kuchennego wraz z orzechami i startym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem, do smaku, następnie dodać skórkę z cytryny, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i ser. Pulse do grubej pasty, a następnie przenieść pesto do pojemnika i skropić górną cienką warstwą oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby opóźnić brązowienie. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej, gdy będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)

Składniki

113Orzechy dowolne (posiekane)pancetta lub boczek, drobno pokrojony w kostkę, opcjonalniepancetta lub boczek, drobno pokrojony w kostkę, opcjonalnie4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyZupaZupa1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek starty lub spłaszczony na pastęczosnek starty lub spłaszczony na pastę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron ditalinimakaron ditalini1duża głowaescarole, oczyszczone i posiekaneescarole, oczyszczone i posiekane1garśćHojna pietruszka z płaskim liściemHojna pietruszka z płaskim liściem4goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)cytrynowy, z pestką i sokiemcytrynowy, z pestką i sokiem9Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKilka ruszt gałka muszkatołowaKilka ruszt gałka muszkatołowa796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2cebula posiekanacebula posiekana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiO tartym Parmigiano-ReggianoO tartym Parmigiano-Reggiano4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigroszek mrożonygroszek mrożony4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPestoPesto3(zima)prażone orzeszki piniowe lub pistacje łuskaneprażone orzeszki piniowe lub pistacje łuskane4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2largesziemniaki skrobiowe, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 calaziemniaki skrobiowe, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 cala1mała Gromadalub zapakowany estragon, liście zbierane, około 3/4 do 1 szklanki luźno zapakowanelub zapakowany estragon, liście zbierane, około 3/4 do 1 szklanki luźno zapakowane9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikurczak lub warzywo-w pudełkukurczak lub warzywo-w pudełku7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn