Zielona Sałatka Z Sosem Makowym
Sałatka zielona z dressingiem makowym może być właśnie przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 porcji. Jedna porcja zawiera 202 kalorie , 1 g białka i 6 g tłuszczu . Za 1,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup mak, miód, sałatę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 19% , to danie jest raczej złe. Wypróbuj fasolkę szparagową z dressingiem makowym , dressingiem do sałatek makowych i dressingiem do sałatek makowych, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce sałatkowej wymieszaj sałatę, ogórek i czerwoną cebulę; odłożyć na bok. W szklanym słoiczku z ściśle przylegającą pokrywką wymieszaj wszystkie składniki dressingu; wstrząsać, aż dobrze się wymiesza. Tuż przed podaniem polej sałatkę około 1/2 szklanki sosu; lekko rzucić. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostały dressing.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Maddalena Chardonnay z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Maddalena Chardonnay
Fermentacja w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu, fermentacja malolaktyczna, mieszanie osadu i dojrzewanie na surowo, rozwijają jego największy potencjał. Maddalena Vineyard Chardonnay wita nos potpourri aromatów owocowych, w tym cytrusów, gujawy i skórki pomarańczowej. Aromaty te uzupełnia pierwiastek mineralny, określany mianem „mokrych kamieni”. W ustach ujawnia się także owocowy charakter, któremu towarzyszy dobra struktura i długi, rześki finisz.