Zapiekany Tuńczyk Z Sosem Cytrusowym, Pomidorowym I Oliwkowym

Zapiekany Tuńczyk Z Sosem Cytrusowym, Pomidorowym I Oliwkowym
Zapiekany Tuńczyk z sosem cytrusowym, pomidorowym i oliwkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 42g białka, oraz 29g tłuszczu. Jeśli masz steki z tuńczyka, czosnek, pomidory śliwkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk Z Sosem Cytrusowym, Miecznik zapiekany w sosie pomidorowo-oliwkowym, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Każdy pomidor pokroić na cztery kliny, wyciąć rdzenie i usunąć nasiona i miąższ. Pomidory pokroić wzdłuż w paski 1/4 cala. W durszlaku, wrzucić je z 1/4 łyżeczki. sól i pozostawić do odsączenia przez 15 minut. W międzyczasie drobno zetrzeć skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2
Włożyć skórkę do średniej miski. Pracując nad miseczką, podziel cytrynę i pomarańcze. W młynku do przypraw lub moździerzu i tłucz (lub młotkiem do mięsa; umieść przyprawy w torebce z zamkiem błyskawicznym), grubo zmiel kolendrę i ziarna pieprzu. Naciśnij przyprawy po obu stronach steków z tuńczyka. Delikatnie podgrzać 3 Tbs. oleju w 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj anchois i rozgnieść je do oleju z tyłu łyżką, aż prawie rozpuszcza. Włączyć ogień do niskiej, dodać czosnek, i gotować, aż zmięknie, ale nie rumiane, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Zdjąć z ognia.
5
Dodać odsączone paski pomidorów, segmenty pomarańczy i cytryny (ze skórką i sokiem), a oliwki na patelnię. Wrzucić bardzo delikatnie, aby ogrzać, uważając, aby nie rozbić segmentów cytrusowych. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Przełożyć do miski i ogrzać. Wytrzeć patelnię, ustawić go na średnim ogniu, i wlać pozostałe 2 Tbs. olej. Obficie posolić steki z tuńczyka po obu stronach. Pracując partiami, jeśli to konieczne, podsmaż steki, naciskając na nie podczas gotowania, aby pomóc w rozwoju skorupy, aż do złotego brązu, 2 do 3 minut. Flip tuńczyka i nadal gotować, aż złoty kolor, Inny 2 do 3 protokół średnio rzadkie do średnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Przenieś tuńczyka na talerze obiadowe i podawaj z ciepłym sosem cytrusowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
1
Kalorie
1
490, tłuszcz
2
29, Kalorie Tłuszczowe
1
260, Tłuszcze Nasycone
2
5, białko
3
42, Tłuszcz Jednonienasycony
4
18, węglowodany
5
790, Cholesterol
6
65, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
17, Tłuszcz Wielonienasycony
2
4, sód

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn