Zapiekany Tuńczyk z salsą z papai

Zapiekany Tuńczyk z salsą z papai
Zapiekany Tuńczyk z papaja Salsan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Na $7.49 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Mieszanka steków z tuńczyka, sok z limonki, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk Z Salsą Mango-Papaya, Grillowany Tuńczyk z gorącym ananasem-Papaya Salsa, oraz Zapiekany Tuńczyk Z Tropikalną Salsą.

Instrukcje

1
Obrać i nasiona papai; pokroić w kostkę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
PapajaPapaja
2
W misce wymieszaj papaję, cebulę, chili, kolendrę i sok z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
PapajaPapaja
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać sól do smaku. Odstawić podczas przygotowywania ryby lub przykryć i schłodzić do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
4
Ryby opłucz i osusz. Obie strony steków posmarować olejem i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Podgrzać 10-do 12-calową patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu; dodać rybę i gotować, obracając raz, aż będzie nieprzejrzysta z obu stron, ale nadal różowa w środku (wycięta do testu), łącznie 4 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć steki na talerze i łyżkę salsy na porcje.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
7
* Poszukaj trolli lub złowionych na tyczce tuńczyka albakora pacyficznego; jest to bardziej zrównoważone połowy niż sznury haczykowe, a ryby mają niższy poziom rtęci. U. S. Ahi jest następny najlepszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuńczyk BiałyTuńczyk Biały
RybyRyby

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn