Zapiekany Tuńczyk z salsą z papai
Zapiekany Tuńczyk z papaja Salsan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Na $7.49 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Mieszanka steków z tuńczyka, sok z limonki, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk Z Salsą Mango-Papaya, Grillowany Tuńczyk z gorącym ananasem-Papaya Salsa, oraz Zapiekany Tuńczyk Z Tropikalną Salsą.
Instrukcje
Obrać i nasiona papai; pokroić w kostkę 1/2 cala.
W misce wymieszaj papaję, cebulę, chili, kolendrę i sok z limonki.
Dodać sól do smaku. Odstawić podczas przygotowywania ryby lub przykryć i schłodzić do 4 godzin.
Ryby opłucz i osusz. Obie strony steków posmarować olejem i posypać solą i pieprzem.
Podgrzać 10-do 12-calową patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu; dodać rybę i gotować, obracając raz, aż będzie nieprzejrzysta z obu stron, ale nadal różowa w środku (wycięta do testu), łącznie 4 do 6 minut.
Przełożyć steki na talerze i łyżkę salsy na porcje.
* Poszukaj trolli lub złowionych na tyczce tuńczyka albakora pacyficznego; jest to bardziej zrównoważone połowy niż sznury haczykowe, a ryby mają niższy poziom rtęci. U. S. Ahi jest następny najlepszy.