Zapiekanka Falafelowa
Zapiekanka falafelowa wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 36 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni middl eastern. Jeśli masz jajka, Falafel mix, pietruszka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 33%. Podobne przepisy to falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart, oraz Falafel.
Instrukcje
W misce użyj widelca lub trzepaczki, aby wymieszać falafel wymieszać z 1 1/4 szklanki wody, jaj, skórki cytrynowej, soku z cytryny i pietruszki.
Wlać do naoliwionej, płytkiej zapiekanki o szerokości 8 cali; mieszanina powinna mieć głębokość około 1 cala.
Piec w piekarniku 350, aż po naciśnięciu utwardzi się w środku, około 30 minut.
Porcje falafela pokroić lub zgnieść.