Włoski lód truskawkowy

Włoski lód truskawkowy
Strawberry Italian Ice wymaga około 10 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 5 porcji zawierających 79 kalorii, 1 g białka i 1 g tłuszczu każda. Za 1,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i kup koncentrat soku jabłkowego, miętę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Dzięki temu przepisowi Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Włoski lód truskawkowy, włoski lód z bazylią truskawkową i włoski lód z bazylią truskawkową są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W blenderze połącz koncentrat soku jabłkowego, sok z cytryny i truskawki; przykryć i miksować do momentu wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Rozmrożonego, Niesłodzonego Koncentratu Soku Jabłkowego1/4 Szklanki Rozmrożonego, Niesłodzonego Koncentratu Soku Jabłkowego
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać do nienatłuszczonego 8-calowego naczynia. kwadratowe naczynie. Przykryj i zamroź na 1-1/2 do 2 godzin lub do częściowego stwardnienia.
3
Przełóż łyżką do dużej miski; ubijaj na średniej prędkości przez 1,5 minuty. Wróć do naczynia; zamrozić na 2-3 godziny lub do momentu, aż stwardnieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wyjąć z zamrażarki na 10 minut przed podaniem.
5
W razie potrzeby udekoruj miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Famille Vincent Cremant de Bourgogne. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia33
Magazyn