Wiosenne Risotto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wiosennego Risotto. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 406 kalorii, 16G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka edamame, 3-mniej tłuszczu serek, parmezan, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 76%. Spróbuj Wiosenne Risotto, Wiosenne Risotto, oraz Wiosenne Risotto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w rondlu.
Dodać szparagi i gotować przez 2 minuty.
Drenaż. Przynieś 2 szklanki wody i bulionu z kurczaka na wolnym ogniu w rondlu.
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek i zawirować do herbu.
Dodać cebulę; gotować 4 protokół.
Dodaj czosnek i gotuj przez 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać z ryżem, edamame i solą; gotować przez 1 minutę. Wymieszać w 1 szklance mieszaniny bulionu; gotować przez 4 minuty lub do momentu prawie wchłonięcia cieczy, stale mieszając.
Dodaj pozostałą mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta przed dodaniem więcej (łącznie około 20 minut).
Wymieszać ze szparagami, serem śmietankowym i pieprzem; gotować 1 minutę. Łyżka 1 filiżanka risotto do każdej z 4 misek. Każdą porcję polać 1 łyżką parmezanu, posypać równomiernie tymiankiem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto