Wieprzowina sezamowo-imbirowa z makaronem Soba
Wieprzowina sezamowo-imbirowa z makaronem Soba wymaga około 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 447 kalorii, 40g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka szalotki, liście kolendry, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Makaron Imbirowy Sezamowy Soba, Makaron soba sezamowo-imbirowo-ogórkowy, oraz Sezam imbir grillowane warzywa i makaron Soba dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron soba ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić i przelać do dużej plastikowej torby z zamkiem błyskawicznym.
Dodaj 2 łyżeczki oleju, uszczelnij torebkę i wstrząśnij, aby pokryć makaron.
Tymczasem podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać imbir i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Zwiększyć ogień do średniej-wysokiej; dodać wieprzowinę, i gotować, mieszając, aż rumiane ze wszystkich stron, o 5 minut w sumie.
Dodać sól i pieprz i wymieszać, aby pokryć wieprzowinę.
Dodać szalotki i nasiona sezamu i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać bulion i sos sojowy zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż wieprzowina jest gotowane przez, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać w wodzie kasztany.
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, następnie przenieść mieszaninę do dużej plastikowej torby lub plastikowego pojemnika i przechowywać w lodówce wraz z torbą makaronu przez okres do 3 dni.
Połącz mieszaninę wieprzowiny i makaron soba w dużej patelni ustawić na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aby ogrzać. Można również podgrzać makaron i mieszankę wieprzową razem w kuchence mikrofalowej przez 3 do 5 minut na wysokości. Tymczasem posiekaj kolendrę.
Zdjąć z ognia, wymieszać z kolendry, i służyć.