Wegetariański Gulasz Marokański

Wegetariański Gulasz Marokański
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wegetariańskiego gulaszu marokańskiego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.92 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 479 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka wody, kolendra, ziemniaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 83%. Spróbuj Wegetariański Gulasz Marokański, Slow Cooker Marokański Wegetariański Gulasz, oraz Make-Ahead Wegetariański Gulasz Marokański dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż olej będzie gorący, ale nie pali. Wrzuć cebulę, czosnek, kminek, laskę cynamonu oraz sól i pieprz. Gotować i mieszać przez 5 minut, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
KminekKminek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wymieszać w dyni i kostki ziemniaczane, bulion, fasola garbanzo, i pomidory, i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć garnek, i gotować około 20 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż squash i ziemniaki są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
CiecierzycaCiecierzyca
ZiemniakZiemniak
PomidorPomidor
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Gulasz wyjąć z ognia i wymieszać z oliwkami i skórką cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
OliwkiOliwki
GulaszGulasz
4
W dużym rondlu, doprowadzić 1 3/4 szklanki wody do wrzenia. Wymieszać z kuskusem. Przykryć i zdjąć z ognia; odstawić na 5 minut. Puch widelcem; fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Podawać gulasz na gotowanym kuskusie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus GotowanyKuskus Gotowany
GulaszGulasz
6
Udekoruj każdą porcję jogurtem i posypką liści kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
JogurtJogurt
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia71
Magazyn