Wegański Ryż Curry

Wegański Ryż Curry
Wegański ryż curry to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Za 72 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 8G tłuszczu i w sumie 253 kalorii. Mieszanka sosu sojowego, chili w proszku, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. 109 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Z łyżką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują Dynia kokosowa curry z ryżem cynamonowym {vegan}, Curry Vegan Pumpkin Pie (wegańskie i bezglutenowe), oraz Curry Vegan Pot Pie.

Instrukcje

1
Rozgrzej oliwę z oliwek w średnim rondlu na małym ogniu. Potnij czosnek; gdy czosnek stanie się aromatyczny, powoli dodaj pieprz, kminek, curry i chili w proszku. Gdy przyprawy zaczną się smażyć i stają się pachnące, dodaj kostkę bulionową i trochę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
Chili W ProszkuChili W Proszku
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
PrzyprawyPrzyprawy
KminekKminek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zwiększ ogień do wysokiego i dodaj resztę wody i sos sojowy. Tuż przed zagotowaniem mieszanki dodaj ryż. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do małego, przykryć i gotować na wolnym ogniu 15 do 20 minut lub do wchłonięcia całego płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
WodaWoda
RyżRyż
3
Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut.

Wyposażenie

TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn