Wacherin
Vacherin to danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 67 g białka, 95 g tłuszczu i łącznie 3877 kalorii. Za 7,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 60% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka migdałów, creme de marron, śmietanki do ubijania i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 77%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Mango-Basil Vacherin, Mango-Basil Vacherin i Vacherin z bitą śmietaną i mieszanymi jagodami.
Instrukcje
Krążki Bezowe: Oddzielić białka od żółtek, przesiać mąkę, przesiać proszek czekoladowy.
Rozgrzej piekarnik do 225 stopni F. Natłuść i posyp mąką blachę z ciasteczkami.
Umieść zwykłą dyszę w rękawie cukierniczym.
Przygotowujemy bezy, ubijając w dużej misce białka jaj, aż będą bardzo sztywne. Ubić, dodać sól i wodę i stopniowo zaczynać ubijać cukier (jeśli będzie to zrobione zbyt szybko, białka stracą swoją objętość i staną się prawie płynne). Dodajemy ostatnią łyżkę cukru. Mieszanka powinna mieć teraz dobry połysk i być bardzo „szczytowa”. Teraz umieść błyszczącą białą mieszankę bezową w worku do wyciskania i wyciśnij ją w dwa 9-calowe kółka (o tej samej średnicy co ciasto) na blaszce z ciasteczkami i posyp proszkiem czekoladowym. Pozostałą mieszaninę można następnie uformować w małe zwierzątka jako dekorację.
Natychmiast włóż mieszaninę bezową do nagrzanego piekarnika (225 stopni F) na środkowej półce i piecz przez 2 1/2 godziny. Gotowe krążki i zwierzątka powinny łatwo zdjąć z blachy do pieczenia, a przy delikatnym uderzeniu wydawać głuchy dźwięk. Można je ostudzić na metalowej kratce, aż będzie potrzebne. Można je także przechowywać w szczelnej puszce przez kilka dni, jeśli chcemy przygotować ten deser wcześniej.
Nadzienie śmietankowe: Śmietanę ubić na sztywną pianę i podzielić ją na 2 miski.
Migdały można ułożyć na blasze i upiec na złoty kolor, po czym ostudzić. Biszkopt można teraz podzielić na 2 części, a spód lekko namoczyć rumem.
Połóż spód ciasta na talerzu.
Posmaruj to odrobiną puree z kasztanów, a następnie porządną porcją świeżej śmietany z jednej miski.
Na wierzch wyłóż drugą warstwę biszkoptu i posyp rumem.
Do śmietanki w pierwszej misce dodać więcej puree z kasztanów i bardzo dokładnie wymieszać. Zmiksować z rumem. Wyłóż to na wierzch ciasta.
Weź jedną warstwę upieczonej, ostudzonej bezy i połóż ją na wierzchu.
Z drugiej miski wyjmij puree, bitą śmietanę i delikatnie rozprowadź grubą warstwę na krążku bezowym.
Na wierzch kładziemy drugą rundę bezy. Do pozostałej śmietanki dodaj resztę puree z kasztanów i rozsmaruj je na bokach vacherinu, cienką warstwą na wierzchu, za pomocą szpatułki.
Delikatnie dociśnij płatki migdałów do boków. Wierzch dekorujemy zwierzątkami bezowymi i posypujemy proszkiem czekoladowym.