Wacherin

Wacherin
Vacherin to danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 67 g białka, 95 g tłuszczu i łącznie 3877 kalorii. Za 7,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 60% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka migdałów, creme de marron, śmietanki do ubijania i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 77%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Mango-Basil Vacherin, Mango-Basil Vacherin i Vacherin z bitą śmietaną i mieszanymi jagodami.

Instrukcje

1
Krążki Bezowe: Oddzielić białka od żółtek, przesiać mąkę, przesiać proszek czekoladowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pasta Z Kasztanów, Dostępna W Specjalistycznych Sklepach Spożywczych)(pasta Z Kasztanów, Dostępna W Specjalistycznych Sklepach Spożywczych)
Okrągły BiszkoptOkrągły Biszkopt
Okrągły Biszkopt O średnicy 1 (9 Cali).Okrągły Biszkopt O średnicy 1 (9 Cali).
Okrągły BiszkoptOkrągły Biszkopt
2
Rozgrzej piekarnik do 225 stopni F. Natłuść i posyp mąką blachę z ciasteczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Umieść zwykłą dyszę w rękawie cukierniczym.
4
Przygotowujemy bezy, ubijając w dużej misce białka jaj, aż będą bardzo sztywne. Ubić, dodać sól i wodę i stopniowo zaczynać ubijać cukier (jeśli będzie to zrobione zbyt szybko, białka stracą swoją objętość i staną się prawie płynne). Dodajemy ostatnią łyżkę cukru. Mieszanka powinna mieć teraz dobry połysk i być bardzo „szczytowa”. Teraz umieść błyszczącą białą mieszankę bezową w worku do wyciskania i wyciśnij ją w dwa 9-calowe kółka (o tej samej średnicy co ciasto) na blaszce z ciasteczkami i posyp proszkiem czekoladowym. Pozostałą mieszaninę można następnie uformować w małe zwierzątka jako dekorację.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Natychmiast włóż mieszaninę bezową do nagrzanego piekarnika (225 stopni F) na środkowej półce i piecz przez 2 1/2 godziny. Gotowe krążki i zwierzątka powinny łatwo zdjąć z blachy do pieczenia, a przy delikatnym uderzeniu wydawać głuchy dźwięk. Można je ostudzić na metalowej kratce, aż będzie potrzebne. Można je także przechowywać w szczelnej puszce przez kilka dni, jeśli chcemy przygotować ten deser wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Nadzienie śmietankowe: Śmietanę ubić na sztywną pianę i podzielić ją na 2 miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Migdały można ułożyć na blasze i upiec na złoty kolor, po czym ostudzić. Biszkopt można teraz podzielić na 2 części, a spód lekko namoczyć rumem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiszkoptBiszkopt
( 23)( 23)
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1
Połóż spód ciasta na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
2
Posmaruj to odrobiną puree z kasztanów, a następnie porządną porcją świeżej śmietany z jednej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Na wierzch wyłóż drugą warstwę biszkoptu i posyp rumem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiszkoptBiszkopt
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
4
Do śmietanki w pierwszej misce dodać więcej puree z kasztanów i bardzo dokładnie wymieszać. Zmiksować z rumem. Wyłóż to na wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Weź jedną warstwę upieczonej, ostudzonej bezy i połóż ją na wierzchu.
6
Z drugiej miski wyjmij puree, bitą śmietanę i delikatnie rozprowadź grubą warstwę na krążku bezowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Na wierzch kładziemy drugą rundę bezy. Do pozostałej śmietanki dodaj resztę puree z kasztanów i rozsmaruj je na bokach vacherinu, cienką warstwą na wierzchu, za pomocą szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PaletyNóż Do Palety
8
Delikatnie dociśnij płatki migdałów do boków. Wierzch dekorujemy zwierzątkami bezowymi i posypujemy proszkiem czekoladowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
( 23)( 23)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn