Ugotuj książkę: oliwa z oliwek ciasto cytrusowe
Ugotuj książkę: oliwa z oliwek ciasto cytrusowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 75 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 169 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórkę z 1 grejpfruta, mąki ciasto unsifted, jajka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Ugotuj książkę: oliwa z oliwek Gelato, oraz Ugotuj książkę: Seviche z owocami morza z cytrusami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350° F. używając ręcznika papierowego, pokryj okrągłą patelnię o wymiarach 9 na 2 cale oliwą z oliwek, a następnie posyp ją około 1 łyżką cukru granulowanego.
Aby ciasto przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól razem dwa razy. Używając ręcznego miksera lub miksera stojącego z mocowaniem trzepaczki, ubijaj jajka, cukier i skórki na dużej prędkości przez 5 minut, aż jajka będą pogrubione i jaśniejsze w Kolorze.
Dodać olej waniliowy i cytrynowy. Włącz mikser do średniej prędkości i skropić oliwę z oliwek do ciasta, wlewając powoli wzdłuż krawędzi miski.
Dodać mąkę i wymieszać na małej prędkości, aż tylko włączone.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec przez 25 do 30 minut, lub do momentu, gdy ciasto będzie złote i lekko wypukłe w środku. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Aby zrobić glazurę, przesiać cukier cukierników do małej miseczki.
Dodać sok grejpfrutowy i ubić do połączenia.
Wlać glazurę na ostudzone ciasto.
Przechowywanie: owinięte w plastikową folię, to ciasto będzie przechowywać w temperaturze pokojowej przez 2 do 3 dni.