Ugotuj książkę: klopsiki Franków

Ugotuj książkę: klopsiki Franków
Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 12g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 18 i kosztuje 69 centów za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 384 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz chleb, mieloną wołowinę, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: duszone kozie klopsiki z karczochami i koprem włoskim, Ugotuj książkę: PBJ, oraz Ugotuj książkę: ciasto cytrynowe (lub nie) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść świeży chleb w misce, przykryj go wodą, pozwól mu namoczyć na minutę lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wylać wodę i wykręcić chleb, a następnie pokruszyć i rozerwać na drobne kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
WodaWoda
4
Połącz chleb ze wszystkimi pozostałymi składnikami z wyjątkiem sosu pomidorowego w średniej misce do mieszania, dodając je w kolejności, w jakiej są wymienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
5
Dodaj suszoną bułkę tartą na koniec, aby dostosować się do wilgotności; mieszanina powinna być wilgotna, mokra, a nie niechlujnie mokra.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
6
Uformuj mieszankę mięsną w klopsiki wielkości piłki ręcznej i rozmieść je równomiernie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Piec przez 25 do 30 minut. Klopsiki będą jędrne, ale nadal soczyste i delikatnie ustępują po ugotowaniu. (W tym momencie możesz schłodzić klopsiki i trzymać je w lodówce przez kilka dni lub zamrozić na przyszłość.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
W międzyczasie podgrzać sos pomidorowy na patelni wystarczająco dużej, aby wygodnie pomieścić klopsiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
KlopsikiKlopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wrzuć klopsiki do patelni z sosem i lekko podgrzej. Gotować klopsiki na wolnym ogniu przez pół i godzinę lub tak (to nie jest jeden z tych przypadków, w których dłużej jest lepiej), aby mogli nasiąkać trochę sosu. Trzymaj je tam, aż przyjdzie czas na jedzenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Klopsiki 3 podawać osobie w zdrowym sosie read, a porcję wszystkich—nigdy patelni-obsypać puszystą górą startego sera. Rezerwuj pozostały sos pomidorowy (będzie extra-super-pyszny) i używaj go wszędzie tam, gdzie sos pomidorowy jest wymagany w tej książce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
KlopsikiKlopsiki
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia4
Magazyn