Wolno pieczony Tuńczyk z pomidorami, ziołami i przyprawami

Wolno pieczony Tuńczyk z pomidorami, ziołami i przyprawami
Powoli pieczony Tuńczyk z pomidorami, ziołami i przyprawami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 102g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 961 kalorii. Na 4,15 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz filet z tuńczyka, ząbki czosnku, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Pan pieczone pomidory z ziołami, Pomidory pieczone na patelni z ziołami, oraz Pieczone pomidory z czosnkiem i ziołami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 93°. używając noża, zrób 9 szczelin po bokach tuńczyka. Napełnij każdą z nich 1 goździkiem, 1 nasionem kolendry i 1 plastrem czosnku; posyp tuńczyka solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
CzosnekCzosnek
GoździkiGoździki
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać olej w żaroodpornym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj cebulę i smażyć 8 protokół; push do strony garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj tuńczyka i smażyć na brązowo ze wszystkich stron, o 12 protokół. Rozrzucić pomidory, oregano, i pozostałe kawałki czosnku wokół tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
TuńczykTuńczyk
5
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
6
Zalać rybę octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
RybyRyby
7
Piec tuńczyka odkryte, aż termometr włożony do centrum rejestry 63° średnio rzadkie, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
8
Przełóż tuńczyka na talerz. Łyżka sosu pomidorowego. Schłodzić do temperatury pokojowej. Tuńczyka pokroić cienko i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia65
Magazyn