Tuńczyk zapiekany z ziołami z Caponatą i ciepłym kremem cytrynowym Fraiche

Tuńczyk zapiekany z ziołami z Caponatą i ciepłym kremem cytrynowym Fraiche
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Zapiekany w ziołach Tuńczyk z Kaponatanem i ciepłym kremem cytrynowym Fraiche może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 2227 kalorii, 118g białka, oraz 146 g tłuszczu każdy. Na 14,16 zł / porcja, ten przepis okładki 85% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka oliwek kalamatan, bazylia, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Spróbuj Tuńczyk zapiekany z ziołami z Kaponatanem i ciepłym kremem cytrynowym Fraiche, Ciepła Sałatka Orzo Z Burakami I Creme Fraiche, oraz Grillowany tuńczyk Bruschetta z Chipotle Crème Fraîche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać olej w dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj anchois i płatki czerwonej papryki i gotować i mieszać przez kilka minut, aby stworzyć podstawowy smak. Bakłażan smażyć na oleju z sardeli, aż stanie się brązowy i lepki, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
SardeleSardele
BakłażanBakłażan
BazaBaza
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Dodaj pomidory, papryka, cebula, i czosnek, nadal gotować, aż warzywa rozbić i zmięknąć, o 15 protokół. Wrzucić kapary, rodzynki, oliwki, ocet balsamiczny, cukier, i bazylia; doprawić solą i pieprzem. Obniżyć ogień i powoli gotować na wolnym ogniu, aż gruby, o 20 do 30 protokół. Caponata smakuje świetnie na ciepło, zimno lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Sól I PieprzSól I Pieprz
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
WarzywaWarzywa
PomidorPomidor
RodzynkiRodzynki
KaparyKapary
CzosnekCzosnek
OliwkiOliwki
BazyliaBazylia
CebulaCebula
CukierCukier
1
W rondlu umieść wywar z kurczaka, czosnek i skórkę z cytryny i umieść na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż wywar zmniejszy się o połowę i lekko zgęstnieje. Zdjąć garnek z ognia, wyłowić czosnek i dodać creme fraiche. Tuż przed gotowy do talerza danie, buzz sos z mikserem ręcznym, aż będzie gęsty i spieniony.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Creme FraicheCreme Fraiche
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
CzosnekCzosnek
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
2
Aby zrobić tuńczyka: natrzyj trochę oliwy z oliwek na kawałku tuńczyka. i doprawić sporą ilością soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
TuńczykTuńczyk
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Włóż posiekane zioła do płaskiego naczynia i zwinąć w zioła do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiołaZioła
RolkaRolka
4
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu i płaszcz z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Gdy olej staje się zamglony, połóż tuńczyka pokrytego ziołami na gorącej patelni i zapiekaj przez około 1 1/2 minuty z każdej strony; jak tuńczyk gotuje, czerwone mięso stanie się bielsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Czerwone MięsoCzerwone Mięso
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przenieść tuńczyka do deski do krojenia i pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Aby służyć: łyżka caponata na dole 2 talerze, położyć plastry tuńczyka smażone ziołami wokół środka, i skropić całość z pienistym sosem lemon creme fraiche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
CytrynaCytryna
SOSSOS
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn