Turcja po bolońsku
Indyczy Bolognese może być właśnie tym sosem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka, 21 g tłuszczu i łącznie 598 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,73 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką marchewkę, oliwę, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 13 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 83%. Ten wynik jest spektakularny. Wypróbuj indyka bolońskiego, indyka bolońskiego i indyka bolońskiego, aby znaleźć podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej olej na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż będą przezroczyste, około 5 minut.
Dodaj marchewkę i seler i smaż, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Dodaj indyka i smaż 1 minutę.
Dodaj sos marinara. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, aby smaki się połączyły, często mieszając. Wymieszaj bazylię. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. (Sos można przygotować tydzień wcześniej. Całkowicie ostudź sos, następnie przenieś go do pojemnika i zamroź do wykorzystania w przyszłości. Przed użyciem zagotuj sos.)
W międzyczasie ugotuj spaghetti w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż będzie miękkie, ale wciąż twarde, często mieszając, około 8 minut.
Odcedzić, zachowując 1 szklankę płynu z gotowania.
Dodaj makaron do sosu i wymieszaj, dodając wystarczającą ilość płynu z gotowania, aby w razie potrzeby zwilżyć makaron.