Truskawkowe Ciasto Jogurtowe
Truskawkowe ciasto jogurtowe może być tylko deser szukasz. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz bitą lukier waniliowy, wodę, oryginalny jogurt truskawkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Truskawkowe Ciasto Jogurtowe, Truskawkowe Ciasto Jogurtowe, oraz Ciasto Jogurtowe Truskawkowo-Waniliowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F (325 stopni F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Obficie nasmarować i lekko mąkę DNA i boki dwóch 8-calowych lub 9-calowych okrągłych patelni lub spryskać sprayem do pieczenia z mąką.
W dużej misce, beat ciasto mix, woda, olej, białka i jogurt z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund; beat na średniej prędkości 2 minut (ciasto będzie lumpy).
Piec 8-calowe rundy 27 do 32 minut, 9-calowe rundy 25 do 30 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty. Fajne 10 minut. Uruchom nóż po bokach patelni, aby poluzować ciasta; usuń z patelni do stojaka chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Rozłóż 1/3 szklanki lukier na 1 ciasto warstwy w ciągu 1/4 cala krawędzi.
Pokrój około 10 truskawek na plastry 1/4 cala; ułóż na matowej warstwie. Top z drugiej warstwy. Bok i wierzch ciasta z pozostałym lukrem.
Pozostałe truskawki pokroić na pół; ułożyć na wierzchu ciasta. Przechowywać luźno w lodówce.