The ultimate makeover: Potato Dauphinoise
Ostateczny makeover: Dauphinoise ziemniaków może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole przepis przystawki. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 187 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz gruyère, woskowane ziemniaki, pełnotłusty crème fraîche i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Chrzan ziemniaczany dauphinoise, Ostateczny makijaż: Lasagne, oraz Ostateczny makijaż: Tiramisu.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Posmaruj olejem dno i boki naczynia żaroodpornego o wymiarach 25 x 19 x 5 cm.
Do rondla wrzucić mleko, czosnek, 4 gałązki tymianku, liść laurowy i szalotkę. Doprowadzić do wrzenia, następnie zdjąć z ognia i dodać gałkę muszkatołową i trochę pieprzu. Odstawić do zaparzenia.
Ziemniaki obrać, a następnie pokroić bardzo cienko. Wytrzyj je do sucha.
Połowę plasterków w naczyniu, nakładając się lekko, a następnie doprawić.
Wlane mleko przecedzić do dzbanka.
Włóż crme frache do miski, a następnie stopniowo wlewaj mleko, ubijając, aż będzie gładkie.
Dodać bulion i liście tymianku. Przelej ten płyn do dzbanka, a następnie polej połowę ziemniaków w naczyniu.
Ułóż resztę ziemniaków, następnie dodaj pozostałą ciecz, ser i mieloną paprykę. Posadź naczynie na blasze do pieczenia i piecz przez 1-1 godzin, aż złocisty i delikatny test, wkładając ostry nóż przez ziemniaki. Przed podaniem odstawić na 5 minut, posypać gałązkami tymianku.