Tarta pistacjowa, Wiśniowa i czekoladowa

Tarta pistacjowa, Wiśniowa i czekoladowa
Tarta pistacjowa, Wiśniowa i czekoladowa wymaga około 5 godzin i 55 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy przepis serwuje 8 i kosztuje 1,76 zł za porcję. Ten deser ma 715 kalorii, 10g białka, oraz 48g tłuszczu na porcję. 65 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką półsłodkie kawałki czekolady, konfitury wiśniowe, płatki soli i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Tarta Czekoladowo-Pistacjowa, Biscotti Czekoladowo-Pistacjowo-Wiśniowe, oraz Miodowo-tarta Wiśniowa łosoś glazurowany z rustykalną tartą salsą wiśniową.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Na skórkę: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Posmaruj spód i boki 9-calowej tortownicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Połącz biscotti, masło i cukier w robocie kuchennym. Mieszaj, aż mieszanina utworzy wilgotne okruchy, które sklejają się po naciśnięciu. Mocno dociśnij okruchy do dna przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiscottiBiscotti
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Piec na złoty kolor i jest jędrny w dotyku, około 15 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Rozłóż konfitury wiśniowe na schłodzonej skórce, pozostawiając granicę od 1/2 do 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury WiśnioweKonfitury Wiśniowe
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
1
Umieść kawałki czekolady w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Podgrzej śmietanę w średnim rondlu na średnim ogniu do temperatury tuż poniżej wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Zdejmij patelnię z ognia i polej kremem kawałki czekolady. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj suszone wiśnie i 1/2 szklanki pistacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie SuszoneWiśnie Suszone
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
5
Konfitury wiśniowe polać nadzieniem czekoladowym i posypać pozostałymi 1/4 szklanki pistacji. Wstaw do lodówki na co najmniej 5 godzin lub najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury WiśnioweKonfitury Wiśniowe
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
6
Poluzuj tartę z boków patelni, przesuwając cienką metalową szpatułką wokół krawędzi. Rozłóż tartę i przełóż na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Posyp szczyptą płatków soli, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Pokrój w ćwiartki i podawaj.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn