Tarta bezowa cytrynowo-malinowa
Tarta bezowa cytrynowo-malinowa to deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 338 kalorii. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, masło, jajka i 2 żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cytrynowa tarta bezowa dla dwojga, Cytrynowa Tarta Bezowa, oraz Babeczki Malinowo-Cytrynowe Bezowe.
Instrukcje
Whizz mąkę, masło i łyżeczki soli w procesorze, aż dobrze.
Dodajemy cukier, pulsujemy, dodajemy żółtka i 4 łyżeczki zimnej wody. Pulsuj do ciasta, wywracaj na powierzchnię roboczą, a następnie szybko zagniataj, aż będzie gładka. Wyłożyć blachę o wymiarach 35 x 12 cm (mierzone od góry) wsuwając ciasto do blach palcami. Szczypta zwis ze wszystkich stron. Schłodzić na blasze do pieczenia schłodzić przez 30 min.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Blachę wyłożyć pergaminem do pieczenia i fasolą do pieczenia, a następnie piec na ślepo przez 15 minut. Wyjmij papier i fasolę do pieczenia, a następnie piecz przez 10-15 minut, aż będzie złocisty i piaszczysty. Pozostawić do ostygnięcia. Przyciąć boki za pomocą ząbkowanego noża.
W międzyczasie na nieprzywierającą patelnię włożyć twaróg cytrynowy, a następnie ubić jajka i żółtka. Powoli doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina staje się naprawdę gruba i ciemnożółta, około 10 minut. Łyżkę do miski, przykryć powierzchnię folią spożywczą i całkowicie ostudzić. Ciasto i nadzienie można przygotować do dnia poprzedzającego.
Rozsypać 175 g malin na bazie, a następnie łyżką ostudzonego twarogu cytrynowego. Teraz zrobić bezę: białka ubić w dużej, czystej misce na sztywność, następnie dodać cukier w 2 partiach, ubijając z powrotem do lśniących, sztywnych szczytów za każdym razem. Złożyć w occie i kukurydzianymlour. Zawijamy bezę na twaróg i maliny, następnie pieczemy 10 minut, aż beza będzie lekko złocista. Ostudzić przez 20 minut, a następnie wyjąć z puszki na talerz do serwowania. Pozostałe maliny rozsypać, a następnie odkurzyć cukrem pudrem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "