Tajskie Sajgonki Z Kurczakiem

Tajskie Sajgonki Z Kurczakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Tajskie sajgonki z kurczakiem. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 39 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka tajskiego sosu orzechowego, woda, 8-1 / okrągłe opakowania ryżowe sajgonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezglutenowe Wegetariańskie Sajgonki Z Sosem Orzechowym W Stylu Tajskim, Tajskie Sajgonki (Pa Pia), oraz Pad Thai Sajgonki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię nonstick lub wok na średnim ogniu do gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać kurczaka, imbir i czosnek; Stir-fry 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
3
Dodać mieszankę coleslaw i 1/4 szklanki sosu orzechowego; stir-smażyć, aż kurczak jest gotowane przez, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szybki Makaron Z Mieszanką Sosu śmietanowo-szczypiorkowegoSzybki Makaron Z Mieszanką Sosu śmietanowo-szczypiorkowego
Sos OrzechowySos Orzechowy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Połącz wodę i skrobię kukurydzianą, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Dodaj do patelni; gotować 1 minutę lub aż mieszanina zgęstnieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Zdjąć z ognia; wymieszać w 1/4 szklanki kolendry. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
7
Mieszaninę można przechowywać w lodówce do 1 dnia. (
8
Rolki można składać, gdy mieszanina jest jeszcze zimna.) Napełnij płytką miskę bardzo gorącą wodą z kranu. Wsunąć każdą sajgonki do gorącej wody; odstawić, aż zmiękną, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Odcedzić i przełożyć na arkusz woskowanego papieru. Łyżka zaokrąglone 1/3 szklanki mieszanki kurczaka w pobliżu dolnej części opakowania, pozostawiając 1-calowy granicy. Zaczynając od granicy, zwiń owijkę tak mocno, jak to możliwe; przenieś na deskę do rzeźbienia. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
10
Wytnij końce po przekątnej od każdej rolki; Wytnij każdą rolkę po przekątnej na cztery kawałki (około 2 cale każda); ułóż na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
11
Połączyć pozostałe 2 łyżki sosu orzechowego i sosu sojowego w małej misce; ustawić w środku półmiska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Posypać pozostałe 2 łyżki kolendry na sajgonki i sos do zanurzania. (Przystawki można przykryć i schłodzić do 2 godzin przed podaniem i mogą wytrzymać kolejne 2 godziny w temperaturze pokojowej bez wyschnięcia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia2
Magazyn