Tacos z indyka z pikantnymi pomidorami to bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 480 kalorii, 23G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, drobne pomidory, mieloną pierś z indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Pikantne Tacos Z Indyka, Ananas Dak Bulgogi Tacos (Koreański Pikantny ananas BBQ Chicken Tacos), oraz Tacos Z Kurczaka Ze Zwęglonymi Pomidorami.
Instrukcje
1
Ugotuj mielonego indyka, cebula i czosnek na średnim ogniu na dużej patelni, aż mięso będzie brązowe i cebula jest miękka; odcedzić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indyk Mielony
Czosnek
Cebula
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Wymieszaj pomidory z puszki, soczewicę, kminek i mielony pieprz chipotle. Gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Konserwowe
Olej Pieprzowy
Soczewica
Kminek
3
Aby służyć, łyżka około 1/4 szklanki mieszanki mięsa do każdej skorupy taco. Top z kwaśną śmietaną, rzymską, serem, awokado i / lub rzodkiewkami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD z oceną 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.