Słodko-pikantne żeberka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj słodko-pikantnych żeberek Fall-Off-the-Bone. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1037 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje $3.49 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś SOS sriracha, cebulę, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Odpadają żebra kostne, Fall-off - the-Bone short żebra, oraz Fall Off the Bone Oven Ribers dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 135°.
Umieść mięso żebra bokiem w dół na desce do krojenia. Zlokalizuj cienką membranę pokrywającą stojak. Ta membrana może być twarda po ugotowaniu. Aby usunąć, użyj noża, aby delikatnie wsunąć membranę, a następnie za pomocą palców odciągnąć membranę od kości. Jeśli śliskie lub trudne do usunięcia, użyj ręcznika kuchennego, aby chwycić membranę i pociągnąć.
Doprawić obie strony żeber solą i pieprzem; umieścić na dużej patelni do pieczenia. (Może być konieczne przecięcie żeber na pół, aby zmieściły się na patelni). Przykryć 2 arkusze folii.
Pieczeń 3 godziny 30 minut do 4 godzin lub aż wieprzowina łatwo spada z kości.
Aby zrobić sos barbecue, w rondlu 2-quart, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, gotuj i mieszaj, aż będzie przezroczysta. Wymieszać z kminkiem.
Dodać ketchup, brązowy cukier, sos Sriracha i ocet; mieszać do połączenia. SOS doprawić solą. Gotować 2 protokół. Odstawić.
Wyjąć żeberka z piekarnika; odkryć. Obficie posmaruj obie strony żeber sosem barbecue.
Przesuń stojak piekarnika do górnej pozycji stojaka w piekarniku; Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Żeberka Broil 3 do 4 minut lub tylko do momentu SOS zaczyna karmelizować.