Szwedzkie kulki czekoladowe (lub Kokosowe)
Szwedzkie kulki czekoladowe (lub kokosowe) mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji przystawek. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 48 i kosztuje 12 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, cukier, kakao w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Szwedzkie Czekoladowe Kulki, Kulki owsiane z masła orzechowego kokosowego (aka Snow Balls), oraz Czekoladowe Kulki Kokosowe.
Instrukcje
W misce wymieszać owies, cukier i kakao.
Dodaj masło i użyj rąk, aby wymieszać składniki razem, aby uzyskać gęste ciasto.
Wymieszać w kawie, wanilii i czekoladzie, aż dokładnie wymieszać.
Umieścić płatki kokosowe w małej misce. Szczypta off małe ilości ciasta i toczyć między rękami, aby małe kulki, około 1-1 / 2 cali średnicy.
Tocz kulki w płatkach kokosowych. Kulki są gotowe do jedzenia, lub mogą być przechowywane w lodówce 2 godziny, aby stać się bardziej jędrne.