Przepis Szwedzki chleb szafranowy jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników skandynawskiej kuchni. Ten chleb ma 171 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką ciepłe mleko, cukier, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Bułeczki Szafranowe-Swedish Lussebullar, Lussekatter (Szwedzkie Bułeczki Szafranowe), oraz Szwedzki Chleb Żytni dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz 1 szklankę gorącej wody, rodzynki i porzeczki w misce. Przykryć i odstawić 10 minut lub aż rodzynki i porzeczki pulchne.
Dodać rodzynki, porzeczki, mieszaninę drożdży, masło i 1 jajko do mieszaniny mąki; mieszać, aż ciasto powstanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porzeczki
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
6
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
7
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Wbijać ciasto w dół. Obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść 3 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Podziel ciasto na 3 równe porcje, kształtując każdą porcję w 16-calową linę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
9
Umieść liny wzdłuż na blasze do pieczenia pokrytej natryskiem do gotowania( nie rozciągać); ściśnij końce razem na jednym końcu, aby je uszczelnić. Liny oplotowe; szczypać luźne końce do uszczelnienia. Przykryć i odstawić na 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
10
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Lekko ubić Pozostałe jajko w małej misce. Delikatnie posmaruj ciasto jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)