Szalotka pieczona na patelni z oliwkami i szałwią

Szalotka pieczona na patelni z oliwkami i szałwią
Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,75 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oliwek utwardzonych olejem, ząbki czosnku, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczona Dynia Z Szalotką I Szałwią, Kotlety schabowe z pieczoną gruszką, szałwią i szalotką, oraz Pieczona marchewka i szalotka z oliwkami i Gremolatą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Roztopić masło w 12-calowej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj szalotki; saute 10 minut lub aż lekko rumiane. Wymieszać z winem i 6 kolejnych składników (wino przez liście laurowe). Przykryć i piec w 400 przez 30 minut. Odkryć i piec 40 minut lub aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
SzalotkaSzalotka
SOSSOS
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Usunąć liście laurowe. Oliwki wymieszać, posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
OliwkiOliwki

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn