Syrop Cukrowy Bazylia

Syrop Cukrowy Bazylia
Syrop cukrowy bazylia wymaga z grubsza 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 5. Ta przystawka ma 156 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka dekoracji: gałązki bazylii, woda, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 11%. Podobne przepisy to Syrop Cukrowy Przyprawiony, Domowy Syrop Cukrowy Imbirowy, oraz chai spiced syrop cukrowy.

Instrukcje

1
Pierwsze 3 składniki wymieszać w średnim rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, i gotować 1 minutę lub aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia i odstawić na 30 minut.
3
Wlać płyn przez sitko z siatki drucianej do krążka lub hermetycznego pojemnika, odrzucając bazylii. Przykryć i schłodzić 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
4
Dekorować, w razie potrzeby. Syrop można przechowywać w lodówce do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
5
* Można zastąpić 3/4 szklanki cukru / bezkalorycznego słodzika. Do celów testowych użyliśmy mieszanki cukru Splenda do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SłodzikSłodzik
SplendaSplenda
CukierCukier
6
Syrop cukrowy z melisy: 1 szklankę luźno zapakowanych liści melisy można zastąpić świeżą bazylią. Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Melisa LekarskaMelisa Lekarska
7
Dekoruj świeżymi liśćmi melisy, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melisa LekarskaMelisa Lekarska
8
Miętowy syrop cukrowy: 1 szklankę luźno zapakowanych liści mięty zastąpić świeżą bazylią. Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
świeża Bazyliaświeża Bazylia
9
Dekoruj świeżymi liśćmi mięty, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Miętaświeża Mięta
10
Syrop cukrowy z rozmarynu: Zastąp 4 świeże gałązki rozmarynu świeżą bazylią. Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
świeża Bazyliaświeża Bazylia
11
W razie potrzeby udekoruj świeżymi gałązkami rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
TrudnośćNormalny
Gotowe W10 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia0
Magazyn