Syrop Cukrowy Bazylia
Syrop cukrowy bazylia wymaga z grubsza 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 5. Ta przystawka ma 156 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka dekoracji: gałązki bazylii, woda, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 11%. Podobne przepisy to Syrop Cukrowy Przyprawiony, Domowy Syrop Cukrowy Imbirowy, oraz chai spiced syrop cukrowy.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki wymieszać w średnim rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, i gotować 1 minutę lub aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z ognia i odstawić na 30 minut.
Wlać płyn przez sitko z siatki drucianej do krążka lub hermetycznego pojemnika, odrzucając bazylii. Przykryć i schłodzić 4 godziny.
Dekorować, w razie potrzeby. Syrop można przechowywać w lodówce do 1 miesiąca.
* Można zastąpić 3/4 szklanki cukru / bezkalorycznego słodzika. Do celów testowych użyliśmy mieszanki cukru Splenda do pieczenia.
Syrop cukrowy z melisy: 1 szklankę luźno zapakowanych liści melisy można zastąpić świeżą bazylią. Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami.
Dekoruj świeżymi liśćmi melisy, w razie potrzeby.
Miętowy syrop cukrowy: 1 szklankę luźno zapakowanych liści mięty zastąpić świeżą bazylią. Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami.
Dekoruj świeżymi liśćmi mięty, w razie potrzeby.
Syrop cukrowy z rozmarynu: Zastąp 4 świeże gałązki rozmarynu świeżą bazylią. Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami.
W razie potrzeby udekoruj świeżymi gałązkami rozmarynu.