Suflety Czekoladowe Z Sosem Z Białej Czekolady-Rumu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sufletów czekoladowych z sosem z białej czekolady i rumu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mąkę, półsłodką czekoladę, odtłuszczone mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Suflety Z Białej Czekolady Z Sosem Malinowym, Suflet gruszkowy z sosem czekoladowym, oraz Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso.
Instrukcje
8 (6-uncji) ramekinów zalać sprayem do gotowania; posypać 2 łyżkami cukru.
Umieścić na blasze do pieczenia; odstawić.
Połącz 1 1/2 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, kakao, mąkę i sól w dużym rondlu; gotuj 5 minut na średnim ogniu, stale mieszając trzepaczką, aż mieszanina zgęstnieje i dojdzie do wrzenia. Gotować dodatkowe 30 sekund, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; dodać półsłodką czekoladę, mieszając do rozpuszczenia. Stopniowo dodawać mieszaninę czekolady do żółtek, dobrze mieszając. Powrót mieszaniny do patelni. Gotować 2 minuty na średnim ogniu, stale mieszając. Wymieszać łyżką do dużej miski; schłodzić do temperatury pokojowej, od czasu do czasu mieszając.
Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego na dużej prędkości miksera, aż się spieni.
Dodać 1/3 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złóż jedną czwartą mieszaniny białka jaj w mieszaninę czekolady; delikatnie złóż pozostałą mieszaninę białka jaja. Łyżka ciasto równomiernie do przygotowanych ramekins.
Piec suflety w temperaturze 400 przez 20 minut lub do puffy i ustawić.
Połącz białą czekoladę i 2 łyżki mleka w małym rondlu; gotuj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści.
Zdjąć z ognia; wymieszać z rumem.
Każdy suflet pokroić łyżką; na każdy suflet wlać 1 łyżkę sosu.