Stir-Fry wołowe ze świeżym i marynowanym imbirem
Smażenie wołowiny ze świeżym i marynowanym imbirem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 70 kalorii. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sos sojowy, sherry, skrobia kukurydziana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Stir-Fry wołowe ze świeżym i marynowanym imbirem, Smażona wołowina z ananasem i marynowanym imbirem, oraz Mongolska Wołowina Stir-Fry.
Instrukcje
W dużej misce, whisk sherry z sosem sojowym i skrobi kukurydzianej.
Dodaj stek i włączyć płaszcz z marynaty.
W małej misce, ubić bulion z kurczaka z sherry, sos ostrygowy, sos hoisin, chile-sos czosnkowy i skrobi kukurydzianej.
Wyjąć wołowinę z marynaty; wyrzucić marynatę.
Rozgrzać wok lub duża patelnia, aż bardzo gorąco.
Dodać 2 łyżki oleju roślinnego i podgrzać, aż się połysk.
Dodać stek i stir-smażyć na dużym ogniu, aż rumiane i gotowane do średnich, o 1 minutę.
Przełożyć stek na talerz.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju roślinnego do woka.
Dodaj świeży imbir i szalotki i smażyć na dużym ogniu, aż pachnące, o 30 sekund. Powrót stek do woka i dodać marynowany imbir i sos. Smażyć, aż sos zgęstnieje, około 10 sekund.
Przełożyć stek do misek i podawać.