Steki z tuńczyka zawijane boczkiem z sałatką z Frisée i awokado

Steki z tuńczyka zawijane boczkiem z sałatką z Frisée i awokado
Steki z tuńczyka zawinięte w boczek z Frisée i sałatką z awokado mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,77 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 527 kalorii, 32G białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Mieszanka oliwy z oliwek, soli i pieprzu, octu balsamicznego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Dorsz zawinięty w boczek z Frisee, Steki z polędwicy wołowej zawinięte w boczek ze szpinakiem i serem, oraz Sałatka Frisee z jajkiem i boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułóż paski boczku na desce do krojenia i umieść kawałek tuńczyka na środku każdego z nich; doprawić solą i pieprzem. Złóż boczek wokół tuńczyka i zabezpiecz wykałaczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
2
Na dużej patelni nonstick rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj tuńczyka i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając raz, aż boczek jest chrupiące i tuńczyk jest nadal różowy wewnątrz, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
W międzyczasie, w średniej misce, ubić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek z octem; doprawić solą i pieprzem. Wrzucić frise i awokado i przenieść do talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wyjmij wykałaczki z tuńczyka i pokrój każdy kawałek na pół. Ułóż tuńczyka na fryzie i podawaj od razu, skropiąc pozostały dressing w misce nad rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn