Steki z tuńczyka zawijane boczkiem z sałatką z Frisée i awokado
Steki z tuńczyka zawinięte w boczek z Frisée i sałatką z awokado mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,77 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 527 kalorii, 32G białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Mieszanka oliwy z oliwek, soli i pieprzu, octu balsamicznego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Dorsz zawinięty w boczek z Frisee, Steki z polędwicy wołowej zawinięte w boczek ze szpinakiem i serem, oraz Sałatka Frisee z jajkiem i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż paski boczku na desce do krojenia i umieść kawałek tuńczyka na środku każdego z nich; doprawić solą i pieprzem. Złóż boczek wokół tuńczyka i zabezpiecz wykałaczkami.
Na dużej patelni nonstick rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodaj tuńczyka i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając raz, aż boczek jest chrupiące i tuńczyk jest nadal różowy wewnątrz, o 6 protokół.
W międzyczasie, w średniej misce, ubić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek z octem; doprawić solą i pieprzem. Wrzucić frise i awokado i przenieść do talerzy.
Wyjmij wykałaczki z tuńczyka i pokrój każdy kawałek na pół. Ułóż tuńczyka na fryzie i podawaj od razu, skropiąc pozostały dressing w misce nad rybą.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.