Steki z dębowego pieprzu z tuńczykiem z pomarańczowym majonezem

Steki z dębowego pieprzu z tuńczykiem z pomarańczowym majonezem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj steków z dębowego pieprzu z tuńczykiem z pomarańczowym majonezem. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,36 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka steków z tuńczyka błękitnopłetwego, skórka pomarańczowa, szczypiorek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, można śledzić to danie główne z Blueberry-Orange Parfaits jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane z majonezem Wasabi-zielona cebula, Grillowane Steki Sezamowo-Pomarańczowe Z Tuńczykiem, oraz Steki Z Okonia Morskiego Z Salsą Pomarańczową (Lub Tuńczykiem) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zanurzyć i namoczyć deskę w wodzie na 1 godzinę; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2
Przygotuj grill, podgrzewając jedną stronę do średniego i jednej strony do wysokiego ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Połączyć majonez, skórkę, sok i szczypiorek; dobrze wymieszać trzepaczką. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
SzczypiorekSzczypiorek
SokSok
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Lekko pokryć wierzch tuńczyka sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
TuńczykTuńczyk
5
Tuńczyka posypać solą; mocno wcisnąć pieprz do tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
TuńczykTuńczyk
6
Umieść deskę na stojaku do grillowania na dużym ogniu; grill 5 minut lub do lekko zwęglonego. Ostrożnie obróć deskę; przejdź do średniego ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Umieścić tuńczyka na zwęglonej stronie deski. Przykryć i grill 10 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Tuńczyka podawać z majonezem pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
PomarańczowyPomarańczowy
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn