Stek Marynowany Z Grilla

Stek Marynowany Z Grilla
Marynowany stek z grilla może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,32 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 352 kalorie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 106 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz destylowany ocet, sos sojowy, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest dobre. Spróbuj Marynowany Stek Z Flanki, Marynowany Stek Z Flanki, oraz Marynowany Stek Z Flanki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W blenderze połącz sos sojowy, miód, ocet, imbir, czosnek w proszku i olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
ImbirImbir
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Stek układamy w płytkim naczyniu szklanym lub ceramicznym. Obie strony steku przebić ostrym widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
3
Polej marynatą stek, następnie obróć i obetnij drugą stronę. Przykryć i przechowywać w lodówce 8 godzin, lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
4
Rozgrzej grill na duże ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Umieść ruszt na najwyższym poziomie i lekko posmaruj olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Steki umieścić na grillu i wyrzucić marynatę. Grilluj stek przez 10 minut, obracając raz, lub do pożądanej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn