Spis treści

Spis treści
Dom jest bezglutenowe danie główne. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 340 kalorii, 25g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Ten przepis od Norecipes ma 9 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś sól, ogórek domowy, suszone chili guajillo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw zrób marynatę dla jagnięciny. W misce, połączyć ocet, suszone chili, laska cynamonu, goździki, i kardamon. Pozostawić do namoczenia na 20 minut, aby zmiękczyć chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlać do blendera i dodać nasiona kminku, nasiona gorczycy, czarny pieprz, czosnek, imbir, mleko kokosowe i sól. Puree przez 2-3 minuty, aż całkowicie gładkie, dodając dodatkowy ocet, aby uzyskać pastę, która nie jest zbyt gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Zalać marynatą jagnięcinę, natrzeć i marynować w lodówce, przykryte, do 4 godzin.Zrobić raita: w misce połączyć jogurt, 2 łyżki soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli i ogórka. Dokładnie wymieszać i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do serwowania. Raita może być wykonana do 2 dni wcześniej.Ugotuj marynowaną cebulę: w misce połącz cienko pokrojoną cebulę, 1/4 szklanki soku z cytryny i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut i do 4 godzin, aż cebula lekko zmiękną i stracić część ich kęs.Gdy jagnięcina zakończy marynowanie, Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. na piecu podgrzej dużą głęboką, odporną na piekarnik patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
RaitaRaita
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego i podgrzej, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
5
Usuń nadmiar marynaty z jagnięcych trzonków, oszczędzając wszystko, co pozostało.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
6
Dodać trzciny jagnięce do gorącego oleju i brązowy przez 4-5 minut z obu stron, aż głęboko karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Usuń Do a plate.To pozostały olej w garnku, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć na złoty kolor, 4-5 minut, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Dodaj zarezerwowaną marynatę do garnka wraz z 2 szklankami wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Dodać proszek kolendry. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie dno patelni, aby podnieść wszystkie bity.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Dodaj zarezerwowane golonki jagnięce i wszelkie soki, które wydali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
11
Dodać wystarczającą ilość wody do garnka, tak że pochodzi z drogi się boki trzonków.Przykryć szczelną (odporną na działanie pieca) pokrywą lub 2 warstwami folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
12
Umieść na środkowym stojaku w piekarniku i gotuj przez 2 godziny, obracając trzonki raz na środku. Pod koniec mięso powinno spadać z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Wyjąć trzonki z garnka i, gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, rozdrobnić mięso z dala od kości. Wyrzucić kości (lub zarezerwować dla zapasów).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
14
Umieść garnek z płynem do duszenia z powrotem na kuchence i gotuj na wolnym ogniu. Zmniejsz, aż osiągnie konsystencję gęstego gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
15
Dodać rozdrobnione mięso jagnięce do płynu i dodać proszek garam masala i dodatkową łyżkę octu. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3-4 minutes.To podawać, podgrzewać tortille kukurydziane na patelni, aż lekko zwęglone. Napełnij każdą tortillę duszoną jagnięciną i top z raita, cebula, i posiekanej kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
Garam MasalaGaram Masala
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
RaitaRaita
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Składniki

1(może być lub przeglądać)Nasiona gorczycy czarnejNasiona gorczycy czarnej11 funt cukinii,Pieprz czarnyPieprz czarny5kardamon podgreenkardamon podgreen6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKolendra (posiekana do dekoracji)Kolendra (posiekana do dekoracji)1stick1Cinnamon (połamany na pół)1Cinnamon (połamany na pół)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMleko kokosoweMleko kokosowe6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony15 tortilli (do serwowania)15 tortilli (do serwowania)1Gorący ogórek domowy (lub inny ogórek bez pestek pokrojony w drobną kostkę)Gorący ogórek domowy (lub inny ogórek bez pestek pokrojony w drobną kostkę)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony3dried Chile De Arbol (lub inne pikantne suszone chili, nasiona i łodyga usunięte)3dried Chile De Arbol (lub inne pikantne suszone chili, nasiona i łodyga usunięte)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony3dried guajillo chilies (lub inne niezbyt pikantne suszone chili, nasiona i łodyga usunięte)3dried guajillo chilies (lub inne niezbyt pikantne suszone chili, nasiona i łodyga usunięte)2(może być lub przeglądać)Garam masalaGaram masala4goździkiCzosnekCzosnek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Kolendra mielonaKolendra mielona1kilogramyTrzcina jagnięcaTrzcina jagnięca596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSok z cytryny (ok. 2 cytryny)Sok z cytryny (ok. 2 cytryny)2(zima)Sok z cytryny (ok. 1 cytryny)Sok z cytryny (ok. 1 cytryny)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony1mała żółta cebula (połówki i pokrojone cienko)1mała żółta cebula (połówki i pokrojone cienko)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiJogurt-zwykły (najlepiej grecki jogurt)Jogurt-zwykły (najlepiej grecki jogurt)1(może być lub przeglądać)SólSól2(może być lub przeglądać)SólSól2(zima)Olej roślinnyOlej roślinny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOcet białyOcet biały1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Ocet biały (do wykończenia)Ocet biały (do wykończenia)1(może być lub przeglądać)Nasiona kminku pełnegoNasiona kminku pełnego6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony1yellow cebula (pokrojona w kostkę)1yellow cebula (pokrojona w kostkę)3centimetersGinger-świeże (obrane i mielone)centimetersGinger-świeże (obrane i mielone)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn