Sos żurawinowy z Porto i suszonymi figami
Sos żurawinowy z Port i suszone figi może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 663 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 6,05 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz złoty brązowy cukier, długą gałązkę rozmarynu, figi mission i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Sos Żurawinowy Z Porto I Suszonymi Figami, Sos żurawinowy z Porto, rozmarynem i suszonymi figami, oraz Sos Żurawinowy Z Suszonymi Figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu 10 minut. Odrzuć rozmaryn.
Wymieszać z żurawiną i 3/4 szklanki cukru. Gotować na średnim ogniu, aż płyn lekko się zmniejszy i jagody pękną, mieszając od czasu do czasu, około 6 minut. Super.
Przełożyć sos do miski; schłodzić do ostygnięcia. (Sos żurawinowy można przygotować 1 tydzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)