Sos Żurawinowy Cynamonowo-Jabłkowy
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Cynamon Jabłko sos żurawinowy może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1214 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, cukier, sok żurawinowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 19%. Podobne przepisy to Jabłko Cynamon Sos Żurawinowy, Sos Żurawinowy Cynamonowo-Jabłkowy, oraz Cynamon Jabłko Żurawina Crunch.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średnim rondlu na średnim ogniu dodaj sok żurawinowy, żurawinę, cynamon i cukier. Doprowadzić do wrzenia i niech gotować przez 5 protokół.
Dodać jabłka i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina zmięknie i jabłka będą miękkie, o 5 protokół.
Usuń 8 uncji płynu do małej miski i ubić w skrobi kukurydzianej. Powoli dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej z sokiem (zawiesinę) do mieszanki żurawinowej, stale mieszając. Gotować przez dodatkowe 5 minut.
Zdjąć z ognia i wlać do miski. Przechowywać w lodówce, aż zgęstnieje, o 30 protokół.
Usunąć laski cynamonu i podawać.