Sos Śmietanowy Gorgonzola
Sos śmietanowy Gorgonzola może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na sos. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 87 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 26g tłuszczu i w sumie 328 kalorii. Mieszanka jabłek, orzechów włoskich, ravioli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 23%. Podobne przepisy obejmują Szpinak Fettuccini z sosem śmietanowym Gorgonzola, Tortellini i kiełbasa w sosie śmietanowym Gorgonzola, oraz Sos Śmietanowy Z Pieczonym Czosnkiem I Gorgonzolą.
Instrukcje
Umieść ciężką patelnię na średnim ogniu.
Wlej śmietanę na patelnię, gotuj na wolnym ogniu i gotuj śmietanę, aż zmniejszy się o połowę, około 8 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne.
Zagotuj garnek osolonej wody.
Wlać suszone ravioli do wrzącej wody i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż makaron będzie miękki, 16 do 18 minut.
Odcedź makaron, rezerwując filiżankę wody z makaronu.
Delikatnie złóż ugotowane ravioli w sos śmietanowy i zmniejsz ogień.
Dodaj ser Gorgonzola, delikatnie mieszając, aż się rozpuści. Jeśli sos jest zbyt gęsty, rozcieńczyć go odrobiną wody do gotowania makaronu.
Dodaj 2 łyżki pietruszki i parmezanu.
Przełóż do miski i posyp pokrojonym w kostkę jabłkiem, orzechami włoskimi i 1 łyżeczką pietruszki.