Sałatka z krewetkami i ogórkami
Sałatka z krewetkami i ogórkami to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 70 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka krewetek, prażonych orzechów nerkowca, kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 43%. Podobne przepisy to Makaron z krewetkami, koperkiem i ogórkiem, Krewetki Sushi Z Ogórkiem Kiszonym, oraz Schłodzona zupa z awokado i ogórka z salsą krewetkową i Przegrzebkową.
Instrukcje
Przeciąć każdą krewetkę na pół wzdłuż, usuwając żyłę biegnącą w dół grzbietu. Używając obieraczki do warzyw, zdejmij ogórek z całej jego skóry i wyrzuć, a następnie kontynuuj obieranie długich pasków miąższu ogórka, aż dotrzesz do nasion. Kolendrę posiekać i wymieszać z paskami ogórka i krewetkami.
Zrobić sos w tłuczku i moździerzu, wbijając razem chili i cukier w pastę.
Dodaj sos rybny i sok z limonki do pasty i dobrze wymieszaj.
Zalać sałatkę tuż przed podaniem, z orzechami posypanymi na wierzch.