Sos Truskawkowy Sundae
Sos truskawkowy Sundae jest bez glutenu i bez nabiału deser. Ten przepis służy 32. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 6% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 3 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz syrop czekoladowy, truskawki, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 27%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Strawberry Fields Sundae, Deser truskawkowo-czekoladowy Laury, oraz Czekoladowo-Chrupiące Lody Truskawkowe podobnych receptur.
Instrukcje
Umyj i rozgnieść truskawki, mierząc wystarczająco tłuczone jagody, aby zrobić 4 szklanki. W holenderskim piekarniku połącz truskawki i cukier. Doprowadzić do pełnego wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać z pektyną. Gotować 1 minutę dłużej, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. W razie potrzeby wymieszać syrop i Likier. Odpuść sobie pianę.
Wlać do słoików lub pojemników zamrażarki, pozostawiając 1/2 cala. headspace. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny. Przykryć i odstawić na noc lub do Ustawienia. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub zamrażać do 1 roku.