Sos Pomidorowy Curry Kokosowy
Kokosowy sos pomidorowy Curry jest bezglutenowe i wegańskie SOS. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 379 kalorii, 6G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cukier, olej canolan, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to niedrogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Jagnięcina Kokos Pomidorowy Sos Curry, Powoli pieczona wieprzowina z kokosowym sosem Curry, kukurydziane tortille, świeże pomidory salsan na ryżu Basmati, oraz Grillowany Halibut z sosem kukurydziano-kokosowym Curry i grillowanym chutney z pomidorów Cherry.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzej olej, aż się połyśnie.
Dodać cebulę, czosnek, jalapeo i imbir; gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż zmiękną, 5 protokół.
Dodać curry i gotować, aż pachnące, 1 minutę.
Dodać pomidory i ich soki, mleko kokosowe i cukier; doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem i dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, 20 minut. Wymieszać kolendrę i przenieść do miski.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest David & Nadia Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.