SOS makaronowy z włoską kiełbasą

SOS makaronowy z włoską kiełbasą
Sos do makaronu z włoską kiełbasą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Ten sos ma 385 kalorii, 21g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 52 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka kiełbas, sos pomidorowy, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Włoska kiełbasa faszerowana papryką z sosem makaronowym, Słodki włoski sos do makaronu z kiełbasą w powolnej kuchence, oraz Makaron z włoską kiełbasą, klopsikami, grzybami i sosem pomidorowym z czerwonego wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usunięto osłonkę z ogniw kiełbasy i pokroić w plastry 1/2 cala. Na dużej patelni, brązowy kiełbasa na średnim ogniu przez około 10 protokół; usunąć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Linki Do KiełbasLinki Do Kiełbas
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Na dużej patelni, podgrzać mieloną wołowinę, oliwa z oliwek, czosnek i cebula na średnim ogniu, aż mięso będzie ładnie rumiane;odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wlać pomidory i sos pomidorowy; wymieszać z solą, zmielonym czarnym pieprzem, bazylią, oregano, liściem laurowym i gotowaną kiełbasą. Gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KiełbasaKiełbasa
BazyliaBazylia
SólSól
4
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
6
Ugotowany sos wymieszać z gorącym makaronem i usunąć liść laurowy z sosu przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MakaronyMakarony
SOSSOS

Wyposażenie

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn