Sos Do Makaronu Z Pomidorkami Wiśniowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj łatwego sosu z makaronu pomidorowego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 459 kalorii, 9g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać makaron, ząbki czosnku, bazylia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łatwy Makaron Pomidorowy Cherry, Łatwy, kremowy Włoski makaron (z boczkiem, pieczarkami i pomidorkiem wiśniowym), oraz Makaron z miecznika i sosem pomidorowo-wiśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i czerwoną paprykę; gotować, stale mieszając, 1 do 2 minut.
Dodaj pomidory, sól i czarny pieprz. Gotować, stale mieszając, 5 minut. (Jeśli pomidory pozostają całe podczas gotowania, przekłuj każdy z nich czubkiem noża, aby uwolnić soki; gotuj jeszcze 1 lub 2 minuty.)
Zdjąć z ognia; wymieszać z bazylią.
Podziel makaron między miseczki; top z sosem pomidorowym, serem, orzeszkami piniowymi i dodatkowym pieprzem, w razie potrzeby.