SOS Barbeque Al Pastor
Al Pastor Barbeque Sauce może być właśnie sosem, którego szukasz. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 6% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 48 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pomidor, cebulę, Chipotle chiles i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 42%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Pastor Ryan ' s Bolognese Sauce, Kenny Rogers Barbecue Sauce-chociaż mogą już nie być w pobliżu, możesz zrobić sos barbeque tak jak ich, oraz SOS Barbeque I podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojler piekarnika i ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła.
Umieść pomidora na naczyniu do pieczenia i smażyć, obracając się od czasu do czasu, aż poczernieje ze wszystkich stron. Po zakończeniu Usuń i pozostaw do ostygnięcia.
Tymczasem zapakuj New Mexico chiles, chipotle chiles, guajillo chiles, ancho chiles, cebulę i czosnek do pół galonowego szklanego słoika.
Posypać musztardą w proszku, solą morską, czarnym pieprzem, kolendrą i goździkami.
Zdjąć skórkę ze schłodzonego pomidora, przeciąć na pół i wycisnąć nasiona. Pomidor pokroić i włożyć do słoika.
Wlać połowę soku ananasowego. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, aby zmiękczyć paprykę.
Umieść mieszaninę chile w robocie kuchennym i pulsuj kilka razy, aby z grubsza posiekać paprykę.
Wlać pozostały sok ananasowy, sok z mango i ocet. Dobrze wymieszać, aż drobno posiekane, około 2 minut.
Wlej mieszaninę pieprzu z powrotem do szklanego słoika, uszczelnij pokrywką i przechowuj w lodówce co najmniej 1 tydzień.
Po 1 tygodniu wlej przecier pieprzowy z powrotem do robota kuchennego i zmiksuj 2 minuty, aż będzie gładki.
Wlać do dużego rondla i zagotować na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło do niskiego i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 30 minut. Wymieszaj 1/2 szklanki wody i wróć do robota kuchennego. Puree 1 minuta.
Umieść duży sitko z siatki drucianej na czystym rondlu i umieść w nim 4 do 6 warstw gazony, aby je przykryć.
Wlać puree z pieprzu i pozostawić do kapania do rondla na 30 minut. Zbierz rogi gazy i delikatnie skręć razem, aby wyodrębnić całą ciecz z miąższu pieprzu. Bądź delikatny, aby upewnić się, że żadna z ciał stałych nie zostanie wyciśnięta do rondla.
Odstawić rondel na wolnym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do niskiego i gotować 30 minut, aż do osiągnięcia pożądanej grubości. Pamiętaj, że nieco zgęstnieje, gdy się ochłodzi.
Pozostaw do ostygnięcia i przechowuj w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.