Smażone grzyby na kremowej serowej Polencie

Smażone grzyby na kremowej serowej Polencie
Smażone grzyby leśne na kremowej serowej Polencie wymagają około 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Za 11,44 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatarian przepis ma 1394 kalorii, 66g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. 134 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka imbiru, liści bazylii, liści pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Smażone grzyby na kremowej serowej Polencie, Smażone grzyby z serową polentą, oraz Smażone grzyby z serową polentą.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzej oliwę z oliwek w rondlu na średnim poziomie. Gdy oliwa z oliwek będzie gorąca, dodaj 2 gałązki rozmarynu i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozmarynRozmaryn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Usuń rozmaryn i dodaj szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
SzalotkaSzalotka
3
Gotuj szalotki do zeszklenia, około 4 minut, następnie dodaj grzyby i smaż, aż uwolnią płyn, około 8 minut. Mieszać w białym winie doprowadzić do wrzenia około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
4
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodaj szczyptę płatków czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
SólSól
5
Przełóż grzyby do miski i udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Rozgrzej oliwę z oliwek w rondlu na średnim ogniu. Gdy olej będzie gorący, dodaj cebulę i smaż przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj posiekany czosnek i gotuj przez 3 minuty. Dodaj wywar z kurczaka i zagotuj, a następnie dodaj oregano i bazylię. Powoli wlej polentę i ciągle mieszaj, aż polenta zgęstnieje. Dodaj gęstą śmietanę i fontinę i mieszaj, aż uzyskasz gładką i kremową konsystencję. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Krem CiężkiKrem Ciężki
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
PolentaPolenta
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
3
Przełóż polentę do naczynia do serwowania i udekoruj parmezanem i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
PolentaPolenta
SzczypiorekSzczypiorek
1
Połącz wszystkie składniki marynaty w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozwiń krewetki, odcinając grzbiet nożyczkami i usuwając żyłę. Pozostaw krewetki w skorupce. Palcami oddziel skorupkę od boków krewetek i dodaj je do marynaty. Odstawić do marynowania na 1 godzinę. Ustaw temperaturę grilla na średnio-wysoką i pozwól mu się nagrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Połóż krewetki na grillu i gotuj 2 do 3 minut z każdej strony. Zmniejsz pozostałą marynatę na bocznym palniku na małej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
4
Wyjmij krewetki na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
5
Skrop zredukowaną marynatą i udekoruj szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
MarynataMarynata

Składniki

907Orzechy dowolne (posiekane)1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku306 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimielona papryka chilemielona papryka chile3(zima)3 łyżki drobno posiekanych ogórków kiszonych3 łyżki drobno posiekanych ogórków kiszonych2(zima)szczypiorek mielony, do dekoracjiszczypiorek mielony, do dekoracji2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarta fontinatarta fontina596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane świeże liście bazyliiposiekane świeże liście bazylii596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże posiekane liście bazyliiświeże posiekane liście bazylii2gałązkirozmaryn świeżyrozmaryn świeży1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekany czosnekposiekany czosnek2(zima)imbir mielonyimbir mielony1kufleszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)306 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami680Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, z głowami na (około 18 krewetek)krewetki, z głowami na (około 18 krewetek)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów4(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiLikier pomarańczowy (polecany Grand Marnier)Likier pomarańczowy (polecany Grand Marnier)2(zima)skórka pomarańczowaskórka pomarańczowa596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane świeże liście oreganoposiekane świeże liście oregano2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiboczniaki pokrojone w 1/2boczniaki pokrojone w 1/2596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty parmezantarty parmezan796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane liście pietruszki, do dekoracjiposiekane liście pietruszki, do dekoracji454Orzechy dowolne (posiekane)instant polentainstant polenta1szczyptapokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane szalotki, do dekoracjiposiekane szalotki, do dekoracji1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana szalotkaposiekana szalotka2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrzyby shiitake, łodygi i pokroić w 1/2grzyby shiitake, łodygi i pokroić w 1/206 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana słodka cebulaposiekana słodka cebula1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn