Shrimp Egg Foo Yung
Shrimp Egg Foo Yung może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.42 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 200 kalorii, 14g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 133 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jeśli masz krewetki, olej roślinny, skrobia kukurydziana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Spróbuj Shrimp Egg Fu Yung, Vegan Egg Foo Yung (Tofu Yung), oraz Krewetki, jajko i koperek Smorrebrod dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, połączyć kiełki fasoli, krewetki, jaja, grzyby, szalotki i 1/2 łyżeczka soli.
Podgrzać głęboką patelnię na dużym ogniu, aż 1 lub 2 krople bańki wody po posypaniu.
Dodać olej i włączyć ciepło z powrotem do średniej-wysokiej.
Wlać 1/2 szklanki mieszaniny jaj na patelnię. Popchnij gotowane jajko nad krewetkami szpatułką, aby utworzyć patty. Smażyć na złoty kolor, obracając raz, o 4 protokół.
Powtórzyć z pozostałą mieszaniną jaj. Jeśli potrzebujesz, dodaj więcej oleju. Trzymaj paszteciki ciepłe.
W rondlu na średnim ogniu połączyć bulion z kurczaka, sos sojowy, 1/4 łyżeczki soli i białego pieprzu do smaku. Doprowadzić do wrzenia.
Wymieszać skrobię kukurydzianą i wodę; wymieszać z mieszanką bulionu. Gotować i mieszać do zgęstnienia (około 10 sekund).
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.