Sezam Grillowane Szparagi
Sezam grillowane szparagi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.34 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, sos sojowy, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 38 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sezam grillowane szparagi tratwy, Grillowana polędwiczka wieprzowa ze szparagami pomarańczowo-Sezamowymi i ryżem, oraz Szparagi z sezamem.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: drewniane wykałaczki lub bambusowe szaszłyki
Na płytkiej patelni namoczyć szaszłyki w zimnej wodzie przez 1 godzinę, następnie odcedzić i odstawić.
Rozgrzej grill do wysokiej. Oderwać drzewiaste podstawy szparagów i wyrzucić. Szaszłyk 4 lub 5 szparagów razem, za pomocą wykałaczek lub 2 bambusowych szaszłyków, tworząc kształt tratwy.
W małej misce, połączyć olej sezamowy, sos sojowy i czosnek i wymieszać widelcem do wymieszania.
Posmaruj tę mieszankę na tratwach szparagowych po obu stronach. Doprawić szparagi odrobiną soli i dużą ilością pieprzu.
Gdy gotujemy, umieść szparagi na gorącym ruszcie i grilluj, aż ładnie się zarumienią z obu stron, 2 do 4 minut.
Posypać sezamem podczas grillowania. Szparagi można podawać jako tratwy lub unskewered.