Sezam Grillowane Szparagi

Sezam Grillowane Szparagi
Sezam grillowane szparagi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.34 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, sos sojowy, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 38 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sezam grillowane szparagi tratwy, Grillowana polędwiczka wieprzowa ze szparagami pomarańczowo-Sezamowymi i ryżem, oraz Szparagi z sezamem.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: drewniane wykałaczki lub bambusowe szaszłyki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
SzaszłykiSzaszłyki
2
Na płytkiej patelni namoczyć szaszłyki w zimnej wodzie przez 1 godzinę, następnie odcedzić i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
PatelniaPatelnia
3
Rozgrzej grill do wysokiej. Oderwać drzewiaste podstawy szparagów i wyrzucić. Szaszłyk 4 lub 5 szparagów razem, za pomocą wykałaczek lub 2 bambusowych szaszłyków, tworząc kształt tratwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
W małej misce, połączyć olej sezamowy, sos sojowy i czosnek i wymieszać widelcem do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Posmaruj tę mieszankę na tratwach szparagowych po obu stronach. Doprawić szparagi odrobiną soli i dużą ilością pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
PieprzPieprz
SólSól
6
Gdy gotujemy, umieść szparagi na gorącym ruszcie i grilluj, aż ładnie się zarumienią z obu stron, 2 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Posypać sezamem podczas grillowania. Szparagi można podawać jako tratwy lub unskewered.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
SzparagiSzparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 38 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn