Sernik Stuletni
Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cukier, skórkę z cytryny, serek philadelphia i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to California Pizza Kitchen Sernik dyniowy - jest to idealny sernik na jesienne wakacje, ich sernik nie jest już tajemnicą, Niesławny sernik lub cynamonowo-jabłkowy Sernik, oraz Philadelphia Cheesecake of the Year Contest & My Christmas Shortbread Cheesecake.
Instrukcje
Pokonaj 1 pkg. z twarogu i masła w małej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodać 1-1 / 2 szklanki mąki, 1/4 szklanki cukru i 1 łyżeczkę. skórki cytrynowej; dobrze wymieszać. Kształt w piłkę; okładka. Przechowywać w lodówce 1 godzinę lub do schłodzenia.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wyjąć 1/4 szklanki ciasta; rozwałkować do grubości 1/8 cala na lekko posypanej mąką powierzchni.
Pokrój w pożądane kształty za pomocą lekko posypanych mąką 1-calowych foremek do ciastek.
Posypać 1 łyżeczką. pozostałego cukru; umieścić, 2 cale od siebie, na nieczystych blach do pieczenia.
Piec 8 do 10 min. lub do momentu, gdy brzegi są bardzo lekko rumiane.
Wyjąć do stojaków Z Drutu; całkowicie schłodzić. W międzyczasie rozłóż 2/3 pozostałego ciasta na dno 9-calowej patelni springform. (Zmniejsz piekarnik do 177°, jeśli używasz ciemnej, nieprzywierającej patelni sprężynowej.)
Piec 25 min.; spoko. Naciśnij pozostałe ciasto 2 cale w górę strony patelni. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 149° (lub do275, jeśli używasz ciemnej patelni).
Pokonać pozostałe 3 pkg. serek śmietankowy, pozostały 1 szklanka cukru, pozostałe 2 łyżeczki. obierz, 2 łyżki. mąka i sok z cytryny z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodać jajka, po jednym na raz, mieszając tylko do wymieszania po każdym dodaniu.
Piec 1 godzinę i 15 min. albo do momentu, gdy środek jest prawie ustawiony. Uruchom mały nóż lub metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować ciasto; ostudzić przed usunięciem krawędzi patelni. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub na noc. Wierzch z nadzieniem ciasto i wycięcia tuż przed podaniem. Resztki sernika przechowywać w lodówce.